Evenement

Algemene informatie

rammen van Herders van Balloo worden in juli geschoren
Datum
zaterdag 11 juli 2020 t/m zondag 12 juli 2020
Aanvangstijd
10:30 uur
Eindtijd
17:00 uur
Locatie
Balloo
Meer informatie
wolfeest.com

Op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli 2020 worden de schapen van de Herders van Balloo geschoren. Die dagen is rondom de schaapskooi veel te beleven.

Er is een fair met meer dan 70 stands. Het aanbod bestaat veelal uit bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen, broodplanken, originele lampen, handgemaakte tassen, gebreid Deens keukentextiel, hoeden, het is te veel om op te noemen.

Maar de nadruk ligt op wol. Er zijn vachten in vele kleurvariaties: wit, grijs, bruin in verschillende tinten. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een prachtige wolcollectie opgebouwd. Van robuuste woonkussens en plaids tot ragfijn gebreide shawls. Op een weefgetouw uit 1850 worden de mooiste kleden geweven.

Er zijn demonstraties vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. De industriële kaardmachine is ook een echte trekpleister op het Wolfeest.

Studenten van de Groningse Academie Minerva exposeren werk dat zij het afgelopen studiejaar hebben gemaakt van de vachten van de Drentse heideschapen uit Balloo.

Schapenscheerder Ype van der Woude geeft op zondag een workshop schapen scheren, er zijn demonstraties handknippen, workshops ruwe vacht vilten en wol verven met natuurlijke stoffen. Voor deze workshops kunnen bezoekers zich vooraf via de website aanmelden.

Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Maar er zijn ook creatieve activiteiten zoals een zeepje inpakken in een jasje van vilt.

Entreeprijzen:
Entree € 5. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

Locatie:
Schaapskooi
Crabbeweg 2
Balloo

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.