Evenement

Algemene informatie

Datum
zaterdag 7 oktober 2023
Aanvangstijd
10 uur
Eindtijd
16 uur
Locatie
Boxtel
Meer informatie
www.dagvandewol.nl

Op 7 oktober 2023 is de Dag van de Wol in Boxtel. Hobby of professioneel, iedereen is welkom. De bouwwereld, ontwerpers, binnenhuisarchitecten, kunstenaars, iedereen kan kennismaken met de vele mogelijkheden die wol biedt. Sinds 2006 is de Dag van de Wol een must voor iedereen die iets met wol doet of wil gaan doen.

Je ziet de nieuwste initiatieven op het gebied van wol die bijdragen aan een duurzame samenleving en die laten zien dat er veel meer met wol mogelijk is en dat wol een alternatief is voor de kunststoffen. Standhouders laten zien wat er allemaal mogelijk is met wol. Wol als mestkorrel, isolatiemateriaal, slapen, kleding; het is er allemaal. En natuurlijk alles wat daartussenin ligt.

Dit is de enige dag waarop wol in al zijn facetten te zien is. Dat betekent dat er ook schapen zijn, want zonder schapen geen wol. Een manege is bij uitstek geschikt om schapen op een diervriendelijke manier te ontvangen. Maar vergis je niet, het organiseren van evenementen met schapen is complex vanwege alle eisen waaraan dat moet voldoen, en de organisatie is heel blij dat er fokkers met hun dieren komen.

Dag van de Wol
Wol-o-Theek op de Dag van de Wol

Wol-o-theek

Op deze dag is ook de complete wol-o-theek te bewonderen, meer dan 230 verschillende rassen uit heel de wereld. Elk ras heeft bepaalde kenmerken en eigenschappen hetgeen de toepassingsmogelijkheden van wol eindeloos maakt.

Dit evenement wordt gehouden op een laagdrempelige locatie waardoor het mogelijk is om de hele keten van schaap via de producent naar de consument te tonen. Dat is een bewuste keuze omdat de organisatie vindt dat de kennismaking met het schaap en wol met al zijn specifieke eigenschappen, bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame keuzes én voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Dag van de Wol is onderdeel van Oktober Wolmaand waarin men door heel Nederland initiatieven, markten en particulieren kan bezoeken. Deze dag wordt georganiseerd door de Vereniging Speciale Schapenrassen in Nederland. Adres: Manege de Langspier, Molenwijkseweg 5, 5282 KA Boxtel.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.