Nieuws
toekomst wolf
Burgemeester René Verhulst krijgt het rapport van Steven de Bie. Links Willem Schimmelpennick van der Oije van de Jagersvereniging en 2e van links Joep van Mierlo van IFAW Nederland

Twee organisaties willen dat er zo snel mogelijk een maatschappelijke dialoog start over de toekomst van de wolf in Nederland. Ze denken dat zo’n dialoog kansen heeft.

De Jagersvereniging en het International Fund for Animal Welfare (IFAW) hebben laten uitzoeken of een maatschappelijke dialoog over de toekomst van de wolf in Nederland kansrijk is. Dat blijkt zo te zijn, na onderzoek door Alcedo Consultancy. Gisteren werden de resultaten van die studie gepresenteerd in Ede.

Alcedo heeft de afgelopen maanden 46 belanghebbende organisaties uitgenodigd om te praten over hun standpunten over wolven. 35 daarvan werkten mee. Het gaat om organisaties die werkzaam zijn voor veehouderij, toerisme, natuurterreinen, recreatie, dierenbescherming, overheid, etc. Ze denken erg verschillend over de wolf.

Toch kunnen de organisaties met elkaar goed in debat gaan, zo blijkt uit de studie. Jagersvereniging en IFAW gaan daarom alle partijen die aan de studie hebben meegewerkt vragen om zo snel mogelijk de dialoog over de toekomst van de wolf aan te gaan. Doel is te voorkomen dat er een scherpe polarisatie ontstaat.

Steven de Bie van Alcedo presenteerde de verkenning naar de kansen van zo’n dialoog gisteren aan vertegenwoordigers van tientallen organisaties en overhandigde het aan Jagersvereniging, IFAW en burgemeester René Verhulst van Ede.

Het rapport is hier te vinden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.