Nieuws

Snel onderzoek Schmallenberg bij mensen

Het RIVM gaat heel snel onderzoeken of veehouders en dierenartsen besmet zijn geraakt met het Schmallenbergvirus. Wetenschappers achten de kans minimaal maar het onderzoek moet de besmettingskans uitsluiten.

Het onderzoek zal plaatsvinden onder tweehonderd veehouders en dierenartsen die in contact zijn geweest met besmette dieren. Resultaten van hun bloedonderzoek zal worden vergeleken met dat van mensen die niet aan het virus zijn blootgesteld. De uitslagen van het onderzoek zijn begin april bekend.

Dit heeft het zogeheten deskundigenberaad Schmallenbergvirus bekendgemaakt. Het bestaat uit een twintigtal experts, vooral uit de humane medische zorg. Voorzitter is professor Roel Coutinho. Voor Q-koorts was er ook een deskundigenberaad. Het beraad adviseert de overheid.

Op dit moment worden al mensen onderzocht op Schmallenberg. Daar gaat het om personen die binnen veertien dagen nadat zij in contact zijn geweest met geboortemateriaal van besmette dieren zelf koorts of andere symptomen kregen. Tot nu toe bleek niemand besmet met Schmallenberg.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *