Nieuws

Politie in actie tegen staartcouperen

2

De politie in Noord-Holland is in actie gekomen tegen schapenhouders die lammerenstaartjes couperen. Dat mag niet meer sinds 2008. Een schapenfokker in Winkel is bekeurd.

Het zou gaan om een actie van de dierenpolitie. Die zou de politie hebben getipt dat bij zeven schapenfokkers ooien en ooilammeren met gecoupeerde staarten lopen. Daar zijn enkele Texelaarfokkers bij. Het bedrijf in Winkel is ook een Texelaar-stamboekbedrijf.

Bij veel schapenrassen was het gebruikelijk om de staartjes van ooilammeren te couperen. Sinds 1 januari 2008 mag dat niet meer, behalve bij stamboeklammeren van Suffolk, Hampshire Down en Clun Forest. De stamboeken daarvan hebben fokprogramma’s om de staartlengte terug te dringen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

2 reacties op “Politie in actie tegen staartcouperen

  1. Sproan schreef:

    Hebben die gasten niks beters te doen. Ze moeten die cavia politie eens wat schapen laten bekijken die onder de maden zitten door lange staarten.

  2. Rita schreef:

    In NZ worden de meeste staarjes ook nog steeds gecoupeerd. WijNZ schapenfokker waar de flystroke nog veel voorkomt proberen ook schapen met kortere staarten te fokken maar vooral Schapen die ‘schoon’ blijven. Geen wol onder de staart. Worm resistent( Wormen geven dunne ontlasting) Gezonde en effectieve spijsvertering. Geen vuile staart omdat ze dan droge keutels hebben en dus niet vuil worden. Het is niet leuk een ring om het staartje maar o wee maden zijn erg. Heel erg. Natuur ja..Maar vreeselijk wreed en pijmlijk voor het schaap. Ben blij dat wij er niet veel meer zien hier op onze farm. Vreselijk. Maden eten door het vuil en dan in de huid en spieren. Elk verhaal heeft twee kanten en dan is het afwegen wat te doen naar omstandigheden en vooral in het belang van het dier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *