Nieuws

Overleg GD en NSFO afgeblazen

3

Het overleg dat de Gezondheidsdienst voor Dieren en de NSFO gisteravond zouden hebben over wederzijdse erkenning van de zwoegerziekteprogramma’s is niet doorgegaan. Voorzitter Geert Benedictus wil niet zeggen waarom. Volgens de GD heeft de NSFO beloofde documenten niet opgestuurd. Er is nog geen nieuw overleg gepland.

Toch verwacht de NSFO dat beide partijen eruit komen. Volgens Reinard Everts van de NSFO voldoet hun programma aan de eisen van kwaliteit en borging. Hij durft niet te zeggen of daarmee de GD het programma accepteert. “Het is koorddansen”, zegt hij.

De GD is vooral verbaasd over de NSFO. “Benedictus had ze gevraagd uiterlijk twee dagen voor het geplande overleg van gisteravond een aantal documenten over de opbouw van de database, de wettelijke kaders en de I&R toe te sturen. Er is niks gekomen. Ze zeggen dat ze zoveel haast hebben, maar ze zijn nu al anderhalf jaar bezig.”

Everts denkt dat beide partijen voor het keuringsseizoen van komende zomer overeenstemming bereiken. Vellema durft dat niet te zeggen.

Volgens Reinard Everts zal er binnen een tot twee weken toch een nieuw overleg komen. Ook dat bestrijdt de GD. Vellema: “Ik kan echt niet eerder dan 29 mei, dus dat is niet binnen twee weken.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

3 reacties op “Overleg GD en NSFO afgeblazen

  1. Lieuwe Vroom schreef:

    En de soap duurt voort, misschien liggen er nog wel wat rollen bij Goede tijden Slechte tijden voor sommigen in het verschiet. De achterliggende gedachte van het NSFO ontgaat mij volledig, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen. Als je weet dat er zoveel onrust onder de leden is. Bijna een jaar houdt deze impasse de gewone Texelaarfokker al in een wurggreep, dan wil je toch zo snel mogelijk tot een oplossing komen? Het keuringsseizoen nadert, een aantal leden wacht de algemene ledenvergadering af en de cruciale datum van 1 juni 2012 nadert. Is er niet ooit een belofte gedaan, dat het dan achter de rug zou zijn? Wat als er een aantal leden hun heil elders zoeken? En is het waar dat er een tweede stamboek uit het NSFO wil stappen? Wat betekent dat financieel voor de rest van de leden na de al forse tarievenverhoging van voorgaand jaar? Dertig euro basiskosten, wat rammen op laten nemen a 10 euro en je zit zo op 100 euro (voor 2002 bijna fl 250,=. Dan zitten we pas echt bij een elite stamboek. Heb het al eens eerder genoemd, maar het NTS moet naar mijn inziens volgens andere structuur gaan werken. Het model dat ze hanteren bij het SBT en TES heeft in mijn ogen de toekomst en dan kunnen de tarieven terug naar een acceptabel niveau. Professioneel is mooi, maar het moet wel haalbaar zijn. De Texelaarfokkerij is tegenwoordig een hobbyfokkerij, het is niet anders. Lees ook: Frygro website artikel W.Paulus Het Schaap, recensies onder isocertificering

  2. postma texelaars schreef:

    NTS Stamboeknummer 6465 en 6489 hebben hun lidmaatschap bij het NTS opgezegd. Groet

  3. Frank Palmen schreef:

    Beste fam. Hoekstra, Omdat u op uw eigen site de mogelijkheid heeft weggehaald om te reageren op uw stellingname aangaande de zwoegerziekteproblematiek zie ik mij genoodzaakt een ander ‘podium’ te zoeken om te reageren, namelijk op de site van “Het Schaap”. Uw stuk gelezen hebbende aangaande de zwoegerziekte-problematiek valt mij op dat u in een adem nog maar even de professie van de inspecteurs van TES in diskrediet stelt. Dit roept onherroepelijk een reactie mijnerzijds op. Uw stelling mbt de uitvoering van het inspectiewerk van TES bevreemd mij ten zeerste. In uw stuk over de zwoegerziekte-problematiek refereert u aan het feit dat het NSFO-diergezondsheidsprogramma ISO gecertificeerd is. Daarmee toont, volgens u, het NSFO aan dat het voldoet aan een aantal kwaliteitseisen. U zegt hierdoor eigenlijk dat u waarde hecht aan goedkeuring door een daartoe bevoegd instituut. Mag ik u eraan herinneren dat TES een erkend stamboek is. Dat deze erkenning ook de wijze van inspecteren omvat. Dat de erkenning van TES afgegeven is door het PVV en dat het PVV hiervoor een bevoegd instituut is. Door deze erkenning heeft TES aangetoond dat de stamboekuitvoering (waaronder ook het inspectiewerk valt) aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Vreemd dat juist u, na uw stuk over de zwoeger-problematiek gelezen te hebben, twijfelt aan de kwaliteit van een zusterstamboek, ondanks dit stamboek erkend is door en daartoe bevoegd instituut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *