Nieuws

Lintje voor Dirk Reijne

1

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Paasveetentoonstelling in Schagen is Dirk Reijne onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Reijne is ook sinds 1974 schapeninspecteur.

Dirk Reijne was 25 jaar bestuurslid, waarvan de laatste zestien jaar voorzitter, van de Paasveetentoonstelling. Op die show waren tot 2001 ook altijd schapen. Door de regels die volgden na de mkz-crisis kwamen er geen schapen meer op de Paasveetentoonstelling.

Burgemeester Gerrit Westerink van Schagen speldde Reijne de versierselen op die horen bij deze onderscheiding.

Dirk Reijne is sinds 1974 schapeninspecteur. Tot 2003 bij het Texels Schapenstamboek in Noord-Holland en sindsdien bij de NSFO. Hij is verder dertig jaar lang inspecteur van het KWPN-paardenstamboek en ook inspecteur van het runderstamboek Blonde d’Acquitaines.

Hij kreeg de onderscheiding ook vanwege al deze verdiensten.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

1 reactie op “Lintje voor Dirk Reijne

  1. Sake Vellenga schreef:

    Van harte gefeliciteerd Dirk, deze onderscheiding heb je helemaal verdiend. De deskundigheid, de manier waarop je de schapen inschrijft, de adviezen en de omgang de mensen, maken het iedere winter weer tot een feest als je de schapen komt inschrijven. Dit kan ik volgens mij wel namens alle Groninger texelaarfokkers schrijven. ik hoop dat je het nog jaren in goede gezondheid zult blijven doen. sake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *