Nieuws

ForFarmers betreedt Britse voermarkt

Diervoederbedrijf ForFarmers heeft het Britse bedrijf BOCM Pauls overgenomen. Dit bedrijf heeft 20 procent van de Britse diervoedermarkt in handen en bekleedt een voorname positie in schapenvoerproductie.

Diervoederbedrijf ForFarmers heeft het Britse bedrijf BOCM Pauls overgenomen. Dit bedrijf heeft 20 procent van de Britse diervoedermarkt in handen en bekleedt een voorname positie in schapenvoerproductie. De overname moet nog worden goedgekeurd door de verschillende toezichthouders. “We wilden de grootste voerproducent van Europa worden, dat hebben we nu bereikt”, aldus algemeen directeur Bert-Jan Ruumpol van ForFarmers.

BOCM Pauls is actief in zowel de rundvee-, varkens- en  pluimveesector. Daarnaast produceert het bedrijf nog een aanzienlijk deel speciaal voeders, waaronder voeders voor schapen, kalkoenen en wild. “Groot-Brittannie is traditioneel een belangrijke markt voor de schapenhouderij”, aldus commercieel directeur Jan Potijk. De overname van BOCM Pauls past in de ambitie voor verdere groei van voerproducent ForFarmers en komt relatief kort na het nieuws van de overname van Hendrix UTD. “De eerste contacten met het Britse bedrijf dateren van begin 2011, Hendrix UTD kwam pas na de zomer op ons pad”, aldus Ruumpol. Beide bedrijven, BOCM Pauls en Hendrix UTD, vullen de activiteiten van ForFarmers aan. “Met Hendrix UTD hebben we ons aandeel op de bestaande markt vergroot, de overname van BOCM Pauls is met name een geografische uitbreiding.” De verwachting is dat de Britse activiteiten op gelijke voet worden voortgezet. “Dit bedrijf heeft een heel goede naam in Groot-Brittannie. Je moet heel voorzichtig zijn voordat je daaraan iets verandert”, aldus Ruumpol.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *